arkoffsettryck...

har märkt att det är rätt många som inte har en aaaaning om vad det är jag gör egentligen haha jag ska alltså bli den som trycker en bild eller en bok eller en tidning eller en ja.. vad som helst! det ska vara rätt papper, rätt färgmängd, exakt raka tryck på alla sidor, utskjutningen ska stämma, fukten ska funka, gummiduken ska vara korrekt underpackad, kistfolien och gavlarna ska på plats, plåt ska exponeras i CTPn och skruvas in i pressen, pappret ska beskäras och luftas och gå Exakt igenom in på perfektion. Jag ska mer eller mindre kunna skruva sönder och plocka ihop en tryckpress! Mmm hörrni det är mycket man ska lära sig! nån vacker bild kanske? en vacker Heidelberg GTO 52?



villken skönhet! hahahaha ännu fler fina grejer på baksidan som ska fixas..

har haft första teoretiska och praktiska proven nu! lite om olika tryckmetoder, grafiska produktionsflöden och annat och sen att stansa, falsa och skruva in en plåt, sätta i kistfolie och gavlar, fixa fuktverket och inställningar för i- och avläggaren dvs skjutvinkel, fronthållare, pappersformat, nedhållarbleck och allt annat... på 30 minuter.
Sen har vi även lärt oss att lägga i färg, färga in valsar och plåt, densitetsinställningar och hur man rengör hela tryckpressen...

Målet? Fyrfärgspressar eller mer..


Jag är helt slut när jag kommer hem efter skolan!

Internet: återkomsten!

Jag har en dator!! jag har en dator jag har en dator jag har en dator! moahaha det tog mig ett tag men nu är jag back in the game :) mycket har hänt hörrni.. bytte nattskiftslivet i sundsvall mot skolvardag i stockholm! det finns wierdos på alla ställen i världen men jag tror att stockholm speciellt är lite av ett näste. Då utgår jag mest ifrån alla mystiska människor jag pratade med under min "leta lägenhet" period och gubben som gick på centralstationen och siktade på folk med sin axel! Han gick alltså omvägar för att gå in i folk, bland annat mig.. ont gjorde det...

Jag och Micke har promenerat runt Djurgården (karln skriver ut kartor vart vi än ska, I love it!), jag har varit med mina systrar på fjärilshuset (förväntningarna var lite för höga), jag och Maria var på ladies night (det var trevligt men aldrig mer om det inte är gratis), jag har varit hem till sundsvall (slutade i katastrof efter en flaska minttu och 3 liter vin delat på två damer utan hejd)... men det va roligt! ;) kommer hem igen snart!

Det är rätt mystiskt att det har gått mer än en månad...

tryckt!

Hej folket! Tänkte jag skulle skriva lite så att ni vet att jag saknar er ;) Förhoppningsvis så ses vi snart!
Sitter just nu i datasalen och varvar ner huvet efter en 3 timmars genomgång av olika trycktekniker! har fortfarande ingen dator så jag snyltar på skolans mac´s vid tillfälle! Igår var det heldag nere i tryckeriet och vi har hittills lärt oss att sätta i plåt och kistfolie samt att få papper igenom tryckpressen... Det kanske låter hyffsat enkelt men vi kan ju slåss om saken... känns väldigt avlägset att man kommer bli proffs på det här! Med all information som vi ska lyckas pressa in i huvet får jag va glad om jag vet vad jag heter om 1 och ett halvt år... Att man redan ska börja fundera på vart man vill göra sin praktik känns lite jobbigt, några förslag? stad? tryckteknik? Ska jag vara på samma ställe alla perioder eller prova olika? (kanske blir svårare att få ett jobb då?)

Första veckan här i hufvudstaden kunde ha knäckt mig men jag överlevde iaf! Mycket tack vare min stabila syster och herr Mikael som stog ut med mig, nervvrak som jag var! :) Tänk dig att sitta helt ensam i en lägenhet utan möbler på en bäddmadrass. Du har en glödlampa på en sladd som lyse och ett pussel som sysselsättning (tack och lov!) jag kände mig extremt ensam just då. Nu har jag till och med gardiner och en tv! Slapp iaf bötern som SL tyckte jag skulle ha, har kommit över ensamhetskänslan och har kommit in i skolrytmen. Har till och med lyckats med Frukost, Lunch, Middag i stor utsträckning! Har tagit mig ur sängen med marginaler varje dag och ja.. det verkar funka det här hörrni!

Jag och Maria var på ladies night i globen och jag är glad att glasögonen låg kvar hemma när stormare tog av sig byxorna. Jag och Micke har spelat ordyatzy och käkat vegmat very many dagar, vi har även struttat runt på stora essingen och varit på fotografering och grejer! Jag har spelat biljard på kungsholmen med moppemustasch-mannen ;) Jag har åkt pendeltåg och tvärbana och tunnelbana hit och dit men jag är ändå helt vilsen... haha Ska engagera mig i fler aktiviteter på nya delar av stan så ska ni se att jag blir en världSvan stockholms-orienterare! Tumba har jag inte utforskat än även fast det är här jag bor... jag vet vart centrum är, jag bor precis vid skolan och pendelstationen! Mycket mer än så har jag inte behövt men ska göra en ansträngning nån dag.. :)

Nu orkar jag inge mer! kom och hälsa på mig!

RSS 2.0