blåbärspaj, gröna lund, åka båt, åka tåg, åka hit och åka dit.


Tillbaka från hufvudstaden igen. Det är ett jädra åkande fram och tillbaka kan man tycka och det är fruktat trökigt att åka tåg. Men jag har fått mitt antagningsbesked så snart kanske det blir en fast punkt! Eller iaf fastare :) Åkte med syster och Peter ner i torsdags och sov hela vägen. När vi kom fram hade dom bytt lås på dörren till portkod haha som tur var va inte klockan alltför mycket och det fanns grannar som kunde komma och öppna. Bland posten låg ett brev där det stod "vi byter någon gång i veckan" mycket finurligt i semestertider.

Jag och syster spenderade fredagen på Gröna Lund! Sådär glatt skrikandes av hälften lycka och hälften ren skräck. Eller ja minst 20 % av upplevelsen var väl illamående också. Det hör väl till när man blir äldre! Alltså att man ger upp precis innan man kräks, går runt och spelar på hjul och kastar en massa grejer som egentligen är helt omöjliga. Spökhuset var inget för mig, man jagar upp varandra till ett "skriker du, skriker jag- är det inte slut snart.. mamma". De irriterande svensexa-grabbarna kom iaf ut genom nödutgången och om det var för att det blev för läskigt eller för att de blev utslängda we will never know. Vi hade roligt iaf! Även om man inte tror att öppettider skulle va från 12 och fick sitta i solen och vänta snällt i 2 timmar. 

Helgen blev alexandra, kristina, syster, jag, jonas, peter och jonathan + Guitar hero och öl på "lokala puben" på brommaplan..? haha vi såg även "oh brother where art thou" som jag inte hade sett förut. Vilken pärla! Vi har ätit årets första blåbärspaj! Yum yum!!

Söndag var en åka-båt-dag. Så vi åkte båten ut till Kungshatt och tryckte i oss potatissallad, rostbiff, baguetter, läskigt marknadsförda och aggressionsframkallande muffins och snackade bajs i solen. Senare kom Fredrik tillbaka från Göteborgs alla konsertfasoner så jag avbröt mitt fotbollstittande (Jag hann iaf se målet) och åkte in till stan. Fick en fantastisk kommentar från Jonas när jag förklarade att jag skulle "hem till min karl". "Din vadå?". "Min karl...?". "Jaha du pratar med dialekt". "Nej det är ett riktigt ord?". haha very funny :)

Imorrn är det jobb igen! Hade jag inte haft så fantastiska post-kamrater hade jag strejkat!

the seasons


det är nektarinsäsong folket! yum yum... längtar nu till blåbärsäsongen som anländer snart vilket innebär många timmar i skogen kombinerat med ett tusental myggbett. Men vet ni vad? Det är det värt!!! Ett ton med nyrensade blåbär och fil... Det är nästan höjdpunkten på hela året!

Dagen har spenderats på birsta med postbrudar! Plötsligt var klockan nästan 7? Trött som ett as men fortfarande going strong! Blir inte mycket till sova alls den här veckan förutom möjligtvis hela dagen imorrn (!). På torsdag åker jag med syster och Peter ner till sthlm och möjligtvis att vi testar våra ådror i kroppen som fortfarande är ungdomliga och går på Gröna Lund!

Har tagit mig i skinnet och lägger in en bild på ett armband jag gjort. Sen tog jag även en "jag har köpt nya solglasögon, jag ser ut som en fjortis"-bild. Jag och solglasögon har aldrig riktigt kommit överens.




mätt för ett år


Det är väl det midsommar går ut på? Sill med farmor och grill-tårta-kubb-spel-kväll hos fröken mary! Bra saker och dåliga saker brukar väga upp varandra. Världens trögaste natt på jobbet? Erik bjöd på glass! Ett tandläkarbesök? En bra intervju för KY-utbildning! Det regnar ute, det ger mig en perfekt anledning att sova en stund till! yum yum!

"hello.. eh.."



"I just wanna know what spanish television channel that the swedish fotball game will be on...?"
Tanten på svenska ambassaden i spanien svarade snällt att den var på canal plus och att spaniens matcher visas på El Quatro. Sen fick jag numret till spansk-svenska föreningen som säkert visste om den skulle visas på nån pub eller så i närheten av Fuengirola. Jag ringde till pappsen min men då hade han redan fått tips om nån restaurang som säkert skulle visa den. Läskigt egentligen vad mycket svenskar som bor i spanien? Som vägrar suga in kultur och språk utan håller sig till svenska, svenskar och köttbullar. Mycket illa.

Har varit ute på åktur med farmor idag med lilla pruttbilen. Vi hämtade lite plant som farmor ska sätta och det är inte världens lättaste match att få in grejer man måste lyfta med bägge händerna i en bagagelucka som inte hålls uppe av sig själv... Så jag satte huvet under luckan och lyfte in grejerna haha jag måste ha sett ganska rolig ut.

Syrran och Peter kommer snart. Dom hade visst lite snigelkörning på E4an vid Hudik. Så ikväll blir det fooootbooooolllllll och Bite Line pizza... En hot and spicy Lars... mhm... ;) Jag har ätit en blåbärsmuffin idag. Moahahaha.
 

Ur balans


Jag har börjat undra lite över hur det står till med mig egentligen? Jag glömmer bort saker hela tiden! Saker jag nyss hade i handen är spårlöst försvunna, jag glömmer bort att göra saker jag försökt påminna mig om flera gånger. Jag snoozar i hundra år, man skulle kunna säga att jag glömmer bort att kliva upp. Det var mina första tecken på hög ålder.
Sen gick jag och handlade och vad fasen fick jag med mig hem!??! Gräddstuvad oxpytt... jag som alltid har hatat pyttipanna? Nu börjar jag tro att det är något allvarligt i görningen.

Familjen flög till españa idag, vi får väl se hur matchen slutar om dom blir välkomnade eller inte! Kommer bli himla mystiskt att vara själv nu ända till onsdag då syrran och peter kommer hem! Sen på fredag morgon den fina tiden 04 kommer min fnuf också ;D Inget planerat för midsommar än men jag vet iaf att jag ska va med personer jag tycker väldigt mycket om...

Det blev för sent för dagsplanerna förut idag vilket kändes surt. Såg verkligen fram emot det! Tur att det finns fler dagar! Imorrn bjuder nog födelsedags-lina på tårta!! Yum yum!! "Köp en tårta" som hon skulle säga. Så får vi andra säga "tack fö kaffe" och så svarar hon "fyyy fan.... gooood juuuuul" och då säger vi "Det var det värsta jag höört" och sen avslutar vi i kör med "yyynnff". HAHA lide humor. Episkt... som erik skulle säga.

Nu har dom börjat sjunga nationalsången på tv!! Sverige- Spanien och Jutman bjuder på kinakäk! Det kan inte bli annat än bra!

Som det kan kännas ibland


fuppshupp


Roat mig själv med photoshop som vanligt.

  

Jag är en idiot...


...ibland. Men det är inte meningen! Jag är klumpig, osäker, flummig, konstig, allt! Det är tur att jag har så bra vänner att de har tålamod med mig och låter mig förklara när jag gjort eller sagt nåt dumt! Jag menar det inte...

Mer photoshop


Jag tror nästan att jag måste göra en blogg enbart för mitt photoshoppande! Kan sitta i flera timmar och prova nya saker! Har lärt mig att göra ögonfransar nu via www.kamerabild.se . Tycker att man kan lära sig mycket både där och på www.moderskeppet.se .


      

Har sovit halva dagen idag som vanligt men jag var iaf upp lagom till fröken E´s studentfika så jag fick i mig mat för ett år! Hämtade lillsyrran på stan strax efter midnatt och fick skratta lite åt alla bush-violaters på vägen. Måste man så måste man. 

Klockan är redan 3 men jag kanske hinner med att göra ett par örhängen eller två! Vi får väl se om jag lägger in bilder imorrn eller så. Till helgen åker resten av familjen till solsken och bad och jag får sitta hemma och stirra in i väggen. Ska väl vara duktig på lördag iaf och kolla på fotbollen men för övrigt är ingenting planerat, tar dagen som den kommer!

Erik spred solsken med mottot "Ät gul snö, det kan vara öl". Tyvärr mina vänner är det än rätt länge till snö så ni får sörpla vattenpölar! Det kan vara sprit.  

Photoshop my love


Det har regnat hela dagen... Vad gör du en regnig dag? Jag sätter mig vid datorn och pillar i photoshop eller illustrator. Det är skönt att ändå kunna knåda sin kreativitet när man har tråkigt istället för att bara glo på tv. Vilket jag för övrigt också gjort! 2-0 på ett mycket vackert sätt! Till och med jag, som gäspar så fort jag ens hör "fotboll på tv", såg Hela matchen. Jag är imponerad själv faktiskt! Förutom att leka med dataprogram så har jag även ett helt skrivbord med pärlor som bara väntar på att jag ska kreativitera men jag har tappat inspirationen eller något liknande? Jag måste hitta den igen. Sen har jag även ett antal blanka canvas dukar som gärna skulle målas men jag är en sån som inte kan sätta mig ner helt utan en idé och så plötsligt kommer det något utan jag måste ha klart för mig innan jag sätter mig ner ungefär hur det ska se ut.

Jag ska köpa mig en Wacom eller en Intous nån dag så att jag kan måååla måla måla i datorn bäst jag vill! Kanske skulle va bra att ha en ny dator också. Om man ändå var ett snille... Mer photoshop!

touched


Sol-missöde på el nationalday


Hej folket!

Som sagt... fint litet missöde igår! Jag och Jenny brummade ut till Alnön med lillpruppbilen och besökte Hartungviken! Strålande sol och Singoalla kex= yum yum! Tyvärr blir det så att när man har en vän på sidan om sig som man gärna pratar med och att sedan solen också vandrar en bit på himlen... så jag lyckades bränna mig rätt illa... Men bara i hälften utav ansiktet hahaha

Låt mig illustrera på ett ungefär hur jag känner mig



Tack Jenny for a fantastic dag för övrigt!

Senare mot kvällen var det alkoholintag på schemat så jag och mina bedårande arbetskamrater samlades kring Perssons vardagsrumsbord och skrattade åt varann! Vi hade pratat hela veckan om bål med bär och grejer men lyckades stå tomhänta när det gällde virke så vi fick snällt vänta in de snälla själarna Elin och Pelle som räddade kvällens spritkonsumtion. (Den hade nog försvunnit ändå men det var godare så här). Sedan var vi ner på stan en sväng och jag vill göra ett litet tillägg:

Jag hoppas att du Vet att du är min vän och att jag finns här för dig med allt vad det innebär.

Sedan var det ju dum nationaldag igår så det gick inga bussar. Det var sjukt kul att sitta ensam på navet och vänta på ingenting...? Det måste ha blivit dyrare att åka taxi häromkring, för 170 spänn tror jag aldrig att jag har pungat ut förut för att ta mig hem från stan.

Jag vill ha chips...

Ge mig en plan


Tänkte att du skulle få chansen att lägga upp en layout för min framtid. Ska jag börja med att läsa Grafisk Tryckprocess i Botkyrka och bli en tryckeri-nisse? Kostnadsfri KY utbildning med CSN bidrag kanske bör tilläggas. Sen har vi Mediaskolans utbildningar då jag är kluven mellan Digital Design och Grafisk kommunikation. Den är också CSN berättigad men jag måste ändå punga ut 92 000:- innan jag börjar. Sen skulle jag vilja läsa Franska... Men eftersom jag inte läste språk på gymnasiet måste jag i så fall börja med en preparand kurs på 60 poäng på t ex stockholms universitet. Det känns sjukt jobbigt. Sen för att det skulle vara fantastiskt roligt skulle jag vilja gå Make up artist utbildningen vid Mariart school of makeup som går på runt 35 000:- som måste komma ur egen ficka. EF har språkresor då du får läsa 3 språk i 3 olika städer under ett år. Vadå dröm?! Men 100 000:- +... Det är ju bara att glömma. Hur skulle du planera mitt liv? Vad går bort? Vart ska jag börja? Jag dör.

Finansiering är väl mitt numero uno problem. Om jag var rik och kunde göra vad jag ville skulle jag inte sitta och sippa drinkar på min lyxbåt i Sant Tropez! (riiiiight....) Okej det skulle jag roa mig med på helgerna. Men sen skulle jag gå alla mina kära önske-utbildningar... Jag är sjukt beroende av att utmana mig själv. Har blivit väldigt lite utmaningar på sistone och jag känner hur jag sjunker i "Kreativt IQ" och att jag blir latare och latare! Min enda utmaning är att ta mig ur sängen på morgonen och sitta på jobbet med ett brev i handen och fundera över om jag ska sortera det på postnumret eller på orten eftersom Sveriges befolkning är helt skicka-brev-handikappade.

Hjälp...

Equilibrium


Equilibrium är dagens filmtips! Sitter och tittar på den igen nu :) Har även hunnit med Rock a doodle, hade något svagt minne av att jag sett en tecknad film när jag var liten och att den innehöll en tupp, översvämning och ugglor! Vilket minne man har! När vi ändå är inne på det här med film måste jag tillägga och understryka Hur djupt besviken jag är på den nya Indiana Jones filmen!  Den var helt okej ända fram till dom sista 10 minuterna typ... Sen åkte ögonbrynet upp och mungiporna ner... jag är bitter! Se Boiler Room istället!
Såg Heat häromdagen som också är en väldigt bra film! Karln min, the ultimate Henry Rollins fan, pep av lycka när karln plötsligt stog i bakgrunden. Henry Rollins är fantastiskt kul, jag har sett honom Live och det borde du också! Jag förundras över hur man kan få plats med så mycket i ett liv. Jag önskar att jag var en av dom som tog vara på varenda liten minut...

För övrigt är klockan 8 och Jag är vaken? Imponerande eller hur? Jag har till och med varit uppe sen 6! Bådar inte gott med tanke på att man ska jobba 13 ½ timme imorrn natt. Jag och dygnet går helt enkelt inte ihop. 

Det är ruskigt varmt ute? Jag tvivlar på att jag är den enda som lagt märke till detta? Jag är badsugen men jag ska spendera dagen helt ensam här i stockholm. Går väl och sätter mig i solen och målar eller nåt. Ska titta färdigt på filmen först och så ska jag diska... yippie!! :P Happy day på dig!  


RSS 2.0